Instagram @chanapha.i

Recept - enkel och snabb smulpaj med äpple

Igår kickade mitt sötsug igång så jag passade på att baka smulpaj med havregryn och äpple. Det tar max 30 minuter att göra och här nedanför kan ni läsa receptet.

Ingredienser:

1 dl havregryn

1/2 dl vetemjöl

1 msk socker

1 tsk kanel

1 tsk vaniljsocker

2 äpplen

50 g rumstempererat smör

----------

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°

2. Lägg rumstempererat smör, socker, havregryn, mjöl, vaniljsocker och kanel i en skål och finfördela med fingertopparna eller en gaffel.

3. Skölj, dela och kärna ur äpplena och skär sedan äpplena i tunna skivor.

4. Lägg skivorna i formen och strö smuldegen över fyllningen.

5. Ställ formen mitt i ugnen i cirka 15 minuter. OBS Viktigt att hålla koll på ugnen så att degen inte bränns

Juste, jag måste även berätta om sanningen bakom denna bild. Jag hade alltså köpt vaniljvisp för att äta det tillsammans med pajen. Och gissa vad? Jag har totalt glömt bort att man måste vispa det innan så att det blir fluffigt. Men jag har tyvärr ingen elvisp hemma så det fick bli rinnande vaniljvisp, hahah. Det smakade bra ändå trots allt.

​#bestofnouw

Gillar

Kommentarer