RECEPT PÅ VÄRLDENS GODASTE JORDGUBBSTÅRTA
Ska ni ha någon härlig fest i sommar? Då tycker jag att jordgubbstårta är ett måste att ha med på festen. Jag har använt mig utav det här receptet som jag har hittat i Hemköps tidning, varje sommar i flera år nu. Det blir uppskattat varje gång, därför tycker jag att det är roligt att få dela detta med er.
Ni behöver:
Tårtbotten:
400 g mandelmassan
200 g rumstempererat smör
1/2 dl strösocker
4 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 burk kesella vanilj
1 + 1/2 liter sommarbär
1/2 dl strösocker
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och vispa samman med smöret.
2. Tillsätt 1/2 dl socker och vispa fluffigt. Tillsätt därefter ett ägg i sänder och rör sist i vetemjöl blandat med bakpulver.
3. Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 40-50 minuter. Låt kakan svalna. Skär kakan till två bottnar.
4. Mixa 1/2 l bär med 1/2 dl socker och bred ut som fyllning på den nedersta botten. (OBS Jag hade i sylt i min tårta och det funkade jättebra så tips till er som vill spara lite tid)
5. Vispa grädden och rör i kesella. Bred ut på översta lagret och toppa med färska bär.
Sist med inte minst - NJUT!