Instagram @chanapha.i

SÅ PLUGGAR DU INFÖR EN TENTA

Många (hög)skolor och universitet drar igång. Ni kanske undrar hur man pluggar inför en tentamen. Därmed vill jag dela med mig av mina bästa tips inför tentaplugg. Hoppas ni tycker om inlägget :-)

1. Skriv ner sammanfattningar minst en vecka innan tentan - när det gäller denna punkt så brukar jag plugga ensam då jag föredrar att försöka förstå det mesta själv först. OBS! jag brukar renskriva med penna och papper.

2. Plugga tillsammans med kompisar - personligen tycker jag att när man har förstått det mesta så kan man diskutera det med kompisarna, vilket gör att man förstå ämnet ännu bättre.

3. Ät ordentlig mat - det är inte lätt att leva som student, men jag rekommenderar att man inte underskattar bra mat, till exempel protein, nötter, grönsaker och fullkornsprodukter. Gör gärna matlådor!

4. Ta paus från pluggandet - när huvudet är fullt av siffror eller namn på en teori här och där, så brukar jag koppla av mig genom att träna. Träning ger mig väldigt mycket energi och jag upplever att jag minns saker bättre efteråt.

5. Sätt upp små mål - när du väl ha uppnått målen så kan du belöna dig själv genom exempelvis titta på ett serieavsnitt som du längtat efter, ha en spadag hemma eller varför inte åka på en utflykt?

6. Sömn - sov ordentligt. Du kommer tacka dig själv dagen du skriver tentan.

7. Tror på dig själv och kör hårt!

#bestofnouw

Gillar

Kommentarer