Instagram @chanapha.i

SVAR PÅ FRÅGOR OM MITT STUDENTLIV I KARLSTAD

Hej, gänget! För några veckor sedan fick jag frågor om min utbildning och mitt studentliv, därför tänker jag svara på dem i ett eget inlägg nu. Undrar ni något mer så kan ni skicka mail eller DM (@chanapha.i) till mig så ska jag försöka att svara på dem :-) <3

Jag undrar hur du trivs i Karlstad?

- Jag trivs jättebra här! Kan såklart få hemlängtan då och då, men det går över snabbt när man hittar på något att göra :-)

----------

Vad är det du läser?

- Jag läser digitala medier och analys (DMA). Det är alltså ett av programmen inom medier och kommunikation på Karlstads universitet. Man läser 3 år, det vill säga 180 högskolepoäng. På programmet läser man bland annat om vad det är händer bakom olika plattformar, till exempel att analysera olika statistiker, vilket jag tycker är väldigt spännande! Nu går jag första året så det är väldigt mycket teorier men jag tror att det blir mer praktiskt senare i höst. Juste jag höll på att glömma att säga att den första terminen läser vi tillsammans med andra studenter som pluggar visuell kommunikation och design, samt kommunikation och PR. Det består av två kurser på svenska. Men ungefär från och med den andra terminen så läser var och ett program för sig. Vi som väljer digitala medier och analys läser på engelska, vilket gör att vi läser tillsammans med några utbytesstudenter. Så roligt tycker jag! Vill ni veta mer om programmet så kan ni läsa det HÄR.

Hur är studentlivet?

- Under nollningen hade vi aktiviteter i 2 veckors period, jag var (helt) slut men oj vad roligt jag hade. Jag fick träffa otroligt många fina människor som jag annars aldrig skulle göra om jag inte valde att flytta hit <3 I övrigt så tycker jag verkligen om mitt studentliv. Det finns så mycket att göra på stan. Jag och mina tjejkompisar går ibland ut efter en avklarad tenta, vi äter på någon mysig restaurang och ja, listan är lång. Hursomhelst så finns möjlighet att göra det man tycker om eller vill utmana sig själv, till exempel att vara engagerad i någon förening. Jag var bland annat Instagram-ambassadör för universitetet, men nu är jag en av skribenterna på mkvstudent.kau.se.

Gillar

Kommentarer

JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Så roligt att du delar med dig,ha en fin dag 😊
nouw.com/juliavnmelin
Chanapha
Chanapha,
Åhh vad glad jag blir! Tack, detsamma <3
nouw.com/chanapha
Matilda Berlin,
Men åhhh! Verkligen så himla kul att läsa! Tack för att du delar med dig hjärtat <3
matildaberlin.se
Chanapha
Chanapha,
Åhh blir så glad att du tycker om inlägget <33
nouw.com/chanapha